zondag 3 juni 2012

TIP: Turkse lichthouders als penseelhouder

Hii Beauties

Ik heb heel wat penselen. Daarom houd ik er graag een overzicht in. Doordat ze van verschillende merken zijn hebben ze verschillende groottes. Dit kan lastig zijn als je snel een penseel zoekt.

Ik heb al verschillende dingen geprobeerd om mijn penselen ordelijk te houden, maar telkens vond ik het na een tijd weer lastig, of niet mooi.

Aangezien ik van kaarsen houd heb ik veel kaarshouders. Ik kan ze niet allemaal in mijn kamer zetten, dus moet ik ze in de kast wegbergen.

Een paar jaar geleden heb ik in Turkije 2 kaarshouders gekocht en ik vond ze te mooi om ze weg te zetten , ik gebruik ze nu als penseelhouders.


Mijn gezichtskwasten die ik dagelijks gebruik zitten in de bruine houder.Mijn oogschaduwkwasten zitten in een witte houder.Mijn kwasten die ik gebruik voor eyeliner, concealer, ... zitten in een Turks theeglaasje. Zo maak ik het voor mezelf nog duidelijker en kan ik direct het penseel vinden dat ik nodig heb.Dit zijn enkel de kwasten die ik vaak gebruik. Ik heb nog kwasten, maar die ik niet elke dag/week nodig heb houd ik in een kast zodat die niet in mijn weg liggen.

Doordat de houders bol zijn gingen mijn kwasten er diep in liggen.


Maar dit was in no-time opgelost door er een stuk karton in te steken!Een overzicht hoe ze op mijn beautytafel staan.

Ik vind het best nog wel decoratief. Vaak zijn de houders die je speciaal koopt voor je kwasten niet mooi en te duur. Dit is dus eigenlijk een budgettip voor mensen die er niet teveel aan willen uitgeven. Je kan ook één houder gebruiken, dit pas je zelf aan aan het aantal kwasten je hebt.

Het hoeft geen Turkse theelichthouder te zijn, er zijn nog andere leuke theelichthouders op de markt voor weinig geld. Dus als je nog geen houder hebt, kijk dan even in de kast van je moeder of grootmoeder, misschien vind je daar nog iets leuk en heb je er niets aan moeten uitgeven!


Hoe bergen jullie jullie kwasten op? Gebruiken jullie een speciale houder voor kwasten?Lots of love

Lady L

6 opmerkingen:

 1. wauw da ziet er super mooi uit! alleen heb ik niet zoveel kwasten haha ;$

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al heb je maar 1 kwast, doe wat zand in een potje en steek die er in! ^^ Blijven ze mooi recht staan.

   Verwijderen
 2. Dat is inderdaad mooi! Ik gebruik zelf gewoon een heel grote theemok. Handig, en ik vind zo 'n mok met borstels in wel grappig. Op je eerste foto heb je een mooie combinatie van gekleurde borstels ^^ ik ga binnenkort waarschijnlijk een basisset van Zoeva bestellen, dan heb ik er een opberghoesje bij. Hoewel ik 't waarschijnlijk schoner hou door er geen gebruikte borstels in te steken ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoeva is inderdaad leuk om mee te werken. Ik ga waarschijnlijk al mijn borstels vervangen door zoeva borstels. Geen set maar gewoon los kopen. Ik vind het gewoon mooier om allemaal dezelfde te hebben. En ze zijn nog eens van goede kwaliteit. Ik heb er ook een paar van ELF studiolijn en die bamboo lijn. Maar voor dat geld kan ik beter zoeva kopen. Ze hebben ook meer keuzen.

   Verwijderen